Nieuws

Flekken maakt indruk in Bundesliga: lijstaanvoerder op gebied van reddingen

Flekken maakt indruk in Bundesliga: lijstaanvoerder op gebied van reddingen

20-12-2021 14:16 Laatste update: 15:22

Mark Flekken maakt indruk in de Bundesliga. Bij zijn club SC Freiburg is de Nederlandse sluitpost uitgegroeid tot de onbetwiste eerste keuze. Dankzij de uitstekende prestaties werd de doelwachter door Louis van Gaal opgeroepen voor Oranje.  

Flekken speelde tot nu toe elk duel in de Bundesliga en kreeg in slechts elf van zijn zeventien optredens een tegendoelpunt. Door zes keer de nul te houden en slechts zestien tegentreffers te incasseren, blinkt de doelman vrijwel wekelijks uit bij zijn Duitse club.  

Dat de Limburger een serieuze gegadigde is om op het WK in Qatar in 2022 als eerste doelman van Oranje te fungeren, onderbouwen zijn statistieken. Uit data van statistiekbureau Opta Sports blijkt dat de doelwachter op basis van Expected Goals liefst 5,4 doelpunten wist te voorkomen. Er is geen doelman met een beter moyenne dan de Nederlander op het hoogste niveau in Duitsland. 

Ook het reddingspercentage van Flekken is hoger dan die van elke andere doelverdediger. Door in maar liefst 79,5 procent van de gevallen reddend op te treden bij een doelpoging van een tegenstander, is de keeper ook de beste in het klassement van verrichte saves.

Dankzij de inspanningen van de Nederlandse goalie bezetten de Breisgau-Brasilianer de derde plek halverwege  het Bundesliga-seizoen. Die positie geeft aan het einde van de rit recht op een direct startbewijs voor de Champions League.