Nieuws

Danny Blind keert niet terug bij Ajax: 'Dat van Daley heeft niet meegeholpen'

Danny Blind keert niet terug bij Ajax: 'Dat van Daley heeft niet meegeholpen'

08-01-2023 17:59 Laatste update: 18:00

Danny Blind heeft bij Ziggo Sport uitgelegd waarom hij niet meer terugkeert in de rvc van Ajax. Het gebeuren rondom zijn zoon Daley Blind was niet de reden van zijn beslissing.

"Ik heb ervoor gekozen om mijn handen wat vrijer te hebben voor de toekomst", begint Blind bij Ziggo Sport. "Ik heb het trouwens voor het WK al kenbaar gemaakt bij Edwin van der Sar. Er speelt nu ook helemaal niets, ik heb nog niks en ben heel selectief met wat ik nog zou willen doen", vertelt Blind, die zag dat hij moeite had met zijn rol als analist. "Ik ben hier beperkter geweest. Ik kan niet altijd alles zeggen. Er zijn ook wedstrijden die ik niet heb gedaan omdat daar één of twee internationals spelen. Als je hun dan moet analyseren moet je dat zuiver doen."

Het was op voorhand wel de bedoeling dat Blind zou terugkeren bij Ajax. "Het was de bedoeling, maar het is ook een hectische zomer geweest", zegt Blind, die stelt dat de situatie rondom zijn zoon Daley niet de hoofdreden was. "In die week dat ik dat kenbaar maakte, ging dat rondom Daley spelen. Dat heeft niet meegeholpen om misschien nog de deur op een kier te houden, maar het is niet de reden geweest."