Nieuws

UEFA heeft beslist: Vitesse gaat door in ECL na reglementaire nederlaag Spurs

UEFA heeft beslist: Vitesse gaat door in ECL na reglementaire nederlaag Spurs

20-12-2021 11:04

De UEFA heeft bekend gemaakt dat de wedstrijd Tottenham Hotspur een reglementaire 0-3 nederlaag is toegediend, naar aanleiding van het uitgestelde duel met Stade Rennais. Daardoor eindigt Vitesse op de tweede plaats in groep G en is plaatsing voor de tussenronde van de Conference League een feit voor de Arnhemmers.  

The Lilywhites hadden te kampen met een ware corona-uitbraak onder spelers en technische staf. Daarom verzochten de Londenaren de UEFA om het duel met Rennais uit te stellen. Door het bomvolle schema van de Engelse ploeg werd geen nieuwe datum gevonden, waarop de tuchtcommissie nu dus besloten heeft een 0-3 nederlaag toe te kennen aan de ploeg van manager Antonio Conte.  

Het verdict van de Europese voetbalbond liet lang op zich wachten. Nu is eindelijk het hoge woord eruit. Vitesse won zelf de laatste groepswedstrijd met 3-1 van NS Mura, waardoor het virtueel tweede stond. Doordat de wedstrijd van The Spurs geschrapt werd, besluit de ploeg van Thomas Letsch de poulefase als tweede. 

Vitesse stuit in de tussenronde op Rapid Wien. De Oostenrijkers eindigden op de derde plaats in hun poule van de Europa League en staan vijfde in de competitie. Voor het eerst in de clubgeschiedenis overwintert de Gelderse ploeg Europees.