Nieuws

'Geweldenaar' Antony delft onderspit tegen Malacia: 'Het is een slaande beweging'

'Geweldenaar' Antony delft onderspit tegen Malacia: 'Het is een slaande beweging'

20-12-2021 09:50

Antony kwam tijdens de Klassieker goed weg, toen arbiter Dennis Higler hem na een slaande beweging richting Tyrell Malacia bestrafte met een gele kaart. De Braziliaan oogst kritiek aan de tafel van Studio Voetbal na zijn optreden in De Kuip tegen Feyenoord.

In de eerste helft was Malacia de vleugelspeler van Ajax veelvuldig de baas, waarop Antony naar weer een verloren duel een slaande beweging uitdeelde. "Ik vind het een geweldenaar, maar het is een slaande beweging", steekt Pierre van Hooijdonk van wal bij het praatprogramma. "De ene keer ben je beter dan de andere keer, maar het gaat puur om de manier van reageren als het bij hem niet loopt zoals het moet lopen. Je ziet het bij hem structureel."

Arno Vermeulen onderstreept de mening van Van Hooijdonk. "Hier mag je rood voor geven. Hij heeft nu al twee weken een probleem, want hij kwam er ook tegen Wijndal niet aan te pas. Het is een artiest en hij heeft geen publiek, dus dan kan hij blijkbaar niet leveren wat hij kan." Theo Janssen denkt niet dat het ontbreken van publiek de reden is achter zijn mindere optredens. 

"Hij werd door Malacia opgevreten en had niks te zeggen. Malacia was gewoon de betere in de onderlinge duels. Hij is ook supersnel, dus daar kon Antony het ook niet in winnen." Zonder een groots spelende Antony won Ajax wel in Rotterdam-Zuid. Een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een benutte strafschop van Dusan Tadic zorgden voor een 0-2 eindstand in de Klassieker.