Nieuws

Bevestiging vanuit Al-Nassr: Ronaldo moet schorsing van United uitzitten

Bevestiging vanuit Al-Nassr: Ronaldo moet schorsing van United uitzitten

06-01-2023 17:24 Laatste update: 07-01-2023 16:01

Cristiano Ronaldo moet definitief de schorsing uitzitten die hij eerder dit seizoen opliep bij Manchester United, laat een bestuurder van Al-Nassr weten. De Portugees werd vanwege zijn spraakmakende interview met Piers Morgan geschorst door The Red Devils, maar zat die schorsing voor zijn vertrek niet uit. 

Het was de afgelopen tijd de vraag of Ronaldo zijn schorsing uit moest zitten in de Saudische competitie. Eerst moet Ronaldo worden geregistreerd bij de club voordat de schorsing in werking treedt. "Deze schorsing zal van toepassing zijn zodra hij officieel is geregistreerd", liet een bestuurder weten aan persbureau AFP.

Ronaldo is nog niet ingeschreven bij de club: in de Saudische competitie mag een club slechts acht buitenlandse spelers hebben en Ronaldo kwam binnen als nummer negen. De verwachting is dat de Oezbeekse Jaloliddin Masharipov zijn koffers moet pakken zodat Ronaldo speelgerechtigd kan worden verklaard. 

De Portugees maakte onlangs zijn overstap naar Al-Nassr bekend. De vedette tekende een contract tot en met 2025 en verdient, alles inclusief, ongeveer 200 miljoen euro per seizoen.