Transfernieuws

The Athletic: Chelsea heeft Monaco-verdediger van bijna 40 miljoen euro binnen

The Athletic: Chelsea heeft Monaco-verdediger van bijna 40 miljoen euro binnen

1 januari - 11:25

Chelsea FC heeft de strijd om Benoit Badiashile gewonnen. De verdediger van AS Monaco voegt zich bij The Blues, die 38 miljoen euro betalen voor de verdediger.

Volgens kwaliteitskrant The Athletic is de deal in kannen en kruiken en heeft Chelsea de eerste aankoop van 2023 binnen. De club uit Londen was de laatste weken favoriet de Frans-Congolese verdediger vast te leggen. Op persoonlijk vlak zijn beide partijen eveneens rond en wacht alleen nog de medische keuring. De speler gaat een langdurig contract tekenen op Stamford Bridge. 

Badiashile komt voort uit de jeugd van Monaco en brak in 2018 door bij het eerste elftal. De verdediger maakte in september 2022 zijn debuut bij de nationale ploeg van Frankrijk. Het contract van Badiashile zou tot 2024 doorlopen bij de Monegasken. Badiashile speelde dit seizoen elf wedstrijden in de Ligue 1 en was daarin twee keer trefzeker.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!