Nieuws

Fati: 'Voordat ik bij Barça tekende, keek ik naar de mogelijkheden bij Real'

Fati: 'Voordat ik bij Barça tekende, keek ik naar de mogelijkheden bij Real'

23-12-2022 14:20 Laatste update: 14:25

Het had niet veel gescheeld of Ansu Fati had niet bij FC Barcelona, maar bij aartsrivaal Real Madrid gevoetbald. Op advies van zijn vader besloot de twintigjarige vleugelaanvaller voor de Catalaanse grootmacht te kiezen.

Fati speelde op blote voeten op de straten van Guinee-Bissau, alvorens hij naar Spanje verhuisde. Hij ging in Herrera bij de plaatselijke voetbalclub Escuela de Futbol Peloteros spelen. "Ik heb met Peloteros deelgenomen aan zaalvoetbalwedstrijden in heel Spanje. We wonnen een toernooi in Madrid, waar Atlético Madrid, Real Madrid, Getafe waren", zegt Fati in gesprek met France Football.

"Voordat ik bij Barça tekende, keek ik wat de mogelijkheden waren bij Real Madrid. Op dat moment had de club geen woning om zijn jonge spelers te huisvesten. Na overleg met mijn vader hebben we besloten dat Barça de beste optie was, met La Masia, zowel voor het voetbal als voor mijn opleiding."

De talentvolle vleugelaanvaller was dolgelukkig in Catalonië. "Ik herinner me dat ik La Masia op de achtergrond zag, kort voordat ik in Barcelona aankwam. Hoe dichterbij we kwamen, hoe nerveuzer ik me voelde. Eerst wist ik niet zeker of ik wel wilde komen en na een week wilde ik niet meer weg!"