Nieuws

Frenkie-situatie bij Barça slaat om: 'Wordt weer als onaantastbaar beschouwd'

Frenkie-situatie bij Barça slaat om: 'Wordt weer als onaantastbaar beschouwd'

22-12-2022 14:13

Frenkie de Jong wordt weer als onomstreden beschouwd bij FC Barcelona. Zijn toekomst bij de Catalanen stond een aantal maanden geleden nog ter discussie, maar inmiddels heeft de middenvelder alles en iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten.

Dat weet de Spaanse nieuwssite Mundo Deportivo atlthans te melden. Volgens hen wil de club hem koste wat kost binnen boord houden en is er het volste geloof in zijn sportieve bijdrage. Datzelfde geldt voor supertalenten Pedri en Gavi, die De Jong vermoedelijk als mentor beschouwen. Tot voor kort leek dat nog niet zo vanzelfsprekend. De Jong werd door de clubleiding namelijk gepusht te vertrekken, om zo financiële ruimte te creëren voor het binnenhalen van Jules Koundé en Robert Lewandowski.

De Nederlander bleef echter standvastig en dwong een langer verblijf in Barcelona af. Ondanks dat De Jong nu weer 'onaantastbaar' is, is hij niet per se de beoogde opvolger van Sergio Busquets. Op zijn positie zou Barça namelijk liever jongens als Martin Zubimendi, Rúben Neves of N'Golo Kanté willen zien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!