Nieuws

Derby der Lage Landen wacht op Oranje na loting in Nations League

Derby der Lage Landen wacht op Oranje na loting in Nations League

16-12-2021 19:25 Laatste update: 21:03

Nederland gaat het in de volgende editie van de Nations League opnemen tegen België, Polen en Wales. Dat werd donderdagavond bekend bij de loting voor het toernooi. Het wordt de 128ste keer dat Nederland gaat spelen tegen buurland België.

In juni en september van het komende jaar gaat er weer gespeeld worden in de Nations League. Oranje zat in Pot 2, omdat het tweede in de groep was geworden bij de vorige editie van het toernooi. Uit Pot 3 werd Polen de tegenstander en Wales was afkomstig uit Pot 4. De meest spraakmakende tegenstander is buurland België, dat uit Pot 1 tevoorschijn kwam.

België was in 2018 voor het laatst tegenstander van Oranje, toen er in Brussel met 1-1 gelijk werd gespeeld. De laatste twee wedstrijden tegen Polen waren tijdens de vorige editie van de Nations League, waar Oranje twee keer als winnaar uit de bus kwam. In 2015 werd er voor het laatst tegen Wales gespeeld en toen zorgde onder andere Arjen Robben voor een 2-3 overwinning.

Groepswinst in de Nations League geeft recht op een plek in de eindronde, die in juni 2023 gespeeld zal worden. Het is nog niet duidelijk wat de invloed van de Nations League op de verdeling van de EK-tickets is, dit maakt de UEFA later nog bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!