Nieuws

Xavi baalt van Europa League-voetbal met FC Barcelona: 'Het maakt ons boos'

Xavi baalt van Europa League-voetbal met FC Barcelona: 'Het maakt ons boos'

20-12-2022 21:44

FC Barcelona zal na de winterstop actief zijn in de Europa League en daar baalt trainer Xavi Hernández nog altijd van. De oefenmeester noemt het een 'enorme teleurstelling' dat zijn ploeg niet deelneemt aan de Champions League, al ziet hij daar wel voordelen in.

Barcelona werd derde in de Champions League-poule en is dus veroordeeld tot de Europa League. "We gaan enthousiast richting de Europa League", vertelt Xavi bij Barça TV. "Misschien is het wel goed om wat meer in de schaduw te spelen om te kunnen groeien. Ik vind het niet leuk dat we de Champions League-hymne niet meer horen. We houden er niet van, het maakt ons boos. Het is een enorme teleurstelling."

"Het maakt ons boos dat we in een competitie spelen, waarin we niet willen spelen. Ook als we de halve finale of finale halen", vervolgt Xavi, die het toernooi nu wel wilt winnen. "Ik zou graag kampioen willen worden en de Europa League winnen. Je moet altijd voor alle prijzen gaan." Barça neemt het meteen op tegen een andere grootmacht: Manchester United is de tegenstander in het eerste tweeluik.