Opinie

United-zoektocht naar Ronaldo-opvolger kan beginnen: Stoorzender minder in groep

United-zoektocht naar Ronaldo-opvolger kan beginnen: "Stoorzender minder in groep"

20-12-2022 16:30 Laatste update: 16:32

Het WK is pas net ten einde is, maar het clubvoetbal in Engeland gaat drie dagen na de WK-finale alweer vrolijk verder. De VoetbalNieuws-podcast The King of Manchester is dan ook terug van weggeweest. In de aflevering van deze week onder meer aandacht hoe Erik ten Hag moet omgaan met de vacature die Cristiano Ronaldo achterlaat na zijn vertrek bij Manchester United.

The Red Devils verbraken de samenwerking met Ronaldo na zijn veelbesproken interview met Piers Morgan. Daardoor zijn de speculaties over een eventuele opvolger op volle gang. Cody Gakpo, afgelopen zomer ook al nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Engeland, zou nog altijd hoog op het verlanglijstje van Erik ten Hag staan. "Hij heeft zijn belofte weer ingelost op het WK", klinkt het in de podcast.

Mocht het tot een transfer komen, wordt getwijfeld of Gakpo zomaar een basisplaats veroverd. "In de zomer hebben ze afweging gemaakt tussen Antony en Gakpo en toch voor Antony gekozen. En hoe gaan Martial en Rashford om met de situatie nu er een stoorzender minder is in die spelersgroep? Niemand is bij de onrust die Ronaldo creëerde gebaat." Naast de Nederlandse spits zouden ook Marcus Thuram en Gonçalo Ramos in de belangstelling staan van United. 

The King of Manchester-podcast is een eigen productie van VoetbalNieuws. In de podcast staan de prestaties van Erik ten Hag bij Manchester United centraal. Op wekelijkse basis verschijnt er een aflevering waarin de redacteuren en gasten de actualiteit bij de Engelse topclub bespreken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!