Nieuws

FIFA heroverweegt WK-opzet in 2026 na spannende groepsfases in Qatar

FIFA heroverweegt WK-opzet in 2026 na spannende groepsfases in Qatar

16-12-2022 12:44

De FIFA krijgt de nodige kritiek te verduren over de opzet van het WK in 2026 en gaat de gemaakte plannen heroverwegen. In de huidige opzet wil de wereldvoetbalbond zestien groepen van drie landen introduceren. 

Infantino sprak vrijdag tegenover de pers en stelt dat de FIFA opnieuw naar de plannen gaat kijken. In Qatar streden 32 landen nog in acht poules van vier landen. Over vier jaar wordt het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico georganiseerd en wil de FIFA dit doen met 48 landen. De bond wil niet meer dat wedstrijden op de derde speeldag worden beslist, waardoor alle landen in een poule tegelijk moeten spelen.

Daarnaast zouden poules met drie landen de groepsfase spannender maken, maar tijdens het WK in Qatar is bewezen dat de groepsfase met vier landen zéér verrassend en spannend uit de hoek kan komen. Infantino bestempelde de groepsfase in Qatar al als 'de beste groepsfase ooit' en is misschien overtuigd om de opzet onveranderd te laten. 

"We zullen het format voor het volgende WK nog eens moeten bespreken. Zestien groepen van drie of toch twaalf van vier? Dat is iets wat voor onze volgende meeting op de agenda zal staan", stelt Infantino tijdens het persmoment.