Nieuws

Modric spreekt uitblinker Livakovic toe vóór WK: 'Iedereen kan fouten maken'

Modric spreekt uitblinker Livakovic toe vóór WK: 'Iedereen kan fouten maken'

13-12-2022 19:37

Luka Modric had voor het begin van het WK een gevoelig gesprek met Dominik Livakovic. De doelman stelde in aanloop naar het mondiale toernooi teleur en is inmiddels uitgegroeid tot een WK-sensatie.

Modric bespreekt de teleurstellende prestaties van Livakovic, te zien in een documentaire van de FIFA in aanloop naar het WK. "Ik zie je geen progressie maken bij de nationale ploeg. Je komt onzeker over en daar heeft het team last van. Waarom kan je geen fout maken? Iedereen maakt fouten. Ik denk dat je probleem is dat je te bang bent om fouten te maken. Wie maakt er nou nooit fouten? Noem mij één iemand", zegt de aanvoerder tegen de 27-jarige doelman.

Livakovic reageert door te zeggen dat hij niet zo ver is gekomen in het voetbal om fouten te maken."Dat maakt het de dingen juist erger. Luister, je bent een geweldige doelman. Dat weet je, toch?", besluit Modric. Livakovic maakte elf reddingen tegen Brazilië (acht in de reguliere speeltijd en drie strafschoppen) en was daarmee de uitblinker in de kwartfinales. Kroatië treft Argentinië dinsdagavond om 20.00 uur.