Nieuws

Frankrijk houdt rekening met rumoerige sfeer: 'Daar moeten we klaar voor zijn'

Frankrijk houdt rekening met rumoerige sfeer: 'Daar moeten we klaar voor zijn'

13-12-2022 15:21

Bondscoach Didier Deschamps zet zich schrap voor de halve finale tegen Marokko op het WK en weet dat de achterban van het land fel kan zijn tegen de tegenstander. De oefenmeester van Frankrijk hoopt dat zijn spelers klaar zijn voor het vijandige publiek.

Net als Argentinië heeft Marokko een enorme achterban opgetrommeld in Qatar die niet bang is om te fluiten naar de tegenstander. "Ze profiteren van een enorme steun, ik heb dit gezien en mijn waarnemers hebben me erover verteld", stelt Deschamps op het persmoment van dinsdag. "We weten dat het extreem luidruchtig gaat worden, daar zullen we klaar voor moeten zijn."

Doelman Hugo Lloris zat naast Deschamps en voegde zich bij de mening van de bondscoach. "De sfeer zal vijandig zijn, maar daar bereiden we ons op voor. We zullen klaar moeten zijn voor een enorm kabaal. Het wordt sowieso zaak om ons niveau nog een keer op te krikken als we de finale willen halen." Aan onderschatten doet Deschamps niet. "Marokko heeft van alle ploegen het beste verdedigd op dit WK. Maar ze zouden hier niet staan als ze niet konden aanvallen. Voor veel spelers van het team is dit podium nieuw."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!