Reactie

Van Gaal ziet ook positieve in van spelen tegen Messi: 'Daar liggen onze kansen'

Van Gaal ziet ook positieve in van spelen tegen Messi: 'Daar liggen onze kansen'

06-12-2022 10:46
1

Louis van Gaal ziet de voordelen in van spelen tegen Lionel Messi. De bondscoach ziet mogelijkheden en heeft naar eigen zeggen nog 'een rekening te vereffen' bij Argentinië.

Dat vertelt Van Gaal in gesprek met de NOS. Het Nederlands elftal neemt het vrijdag op tegen Argentinië, dat Messi in de gelederen heeft. De ster van Paris Saint-Germain brengt de nodige kwaliteiten met zich mee, maar volgens de bondscoach heeft hij zo ook zijn zwaktes.

"Inderdaad is Messi de gevaarlijkste en creatiefste speler, maar aan de andere kant speelt hij bij balbezit van de tegenstander niet veel mee. Daar liggen ook onze kansen", aldus Van Gaal in gesprek met de NOS. De uitschakeling door Argentinië op het WK in 2014 is hij nog altijd niet vergeten. "We hebben nog een rekening te vereffenen. Ik denk er niet graag aan terug. Ik dacht dat we zouden winnen."

De KNVB stelde als doel dat Oranje de kwartfinales zou moeten halen, een doel dat al behaald is. Zoals bekend heeft Van Gaal een heel andere missie. "Nee, wij willen kampioen worden. Ik ben er vroeg mee begonnen. En dat is overgenomen door de spelers. Ook als het niet de grootste kans, we gaan ervoor", besluit Van Gaal.

Oranje neemt het aankomende vrijdag op tegen Argentinië. Het duel begint om 20.00.