Nieuws

VN Man of the Match: Livaković voegt zich in illuster rijtje met glansrol

VN Man of the Match: Livaković voegt zich in illuster rijtje met glansrol

05-12-2022 19:24 Laatste update: 22:12

Kroatië heeft maandag na strafschoppen de kwartfinales bereikt. In de strafschoppenreeks tegen Japan blonk er één Kroaat in het bijzonder uit: Dominik Livaković. Daarom is de 27-jarige sluitpost verkozen tot Voetbalnieuws Man of the Match.

Kroatië en Japan stonden maandagmiddag tegenover elkaar na een goede groepsfase Het treffen bleek een memorabel WK-duel te worden. Japan kwam kort voor rust op voorsprong, Daizen Maeda opende in de 43ste minuut de score. De Kroaten kwamen na de thee langszij. Na 55 minuten bracht Ivan Perisic de score in evenwicht door op fantastische wijze raak te koppen uit een scherp aangesneden voorzet van verdediger Dejan Lovren. In de verlenging werd er niet meer gescoord, waardoor penalty's het duel moesten beslissen.

In de strafschoppenreeks stond Livaković op. Hij keerde op knappe wijze drie van de vier Japanse strafschoppen en leidde zijn vaderland zodoende naar de overwinning. De 27-jarige Kroaat schreef hiermee geschiedenis. Hij is namelijk de derde keeper ooit die drie penalty's keerde in een strafschoppenserie op een wereldkampioenschap. Dankzij deze knappe prestatie verdient Livaković het om uitgeroepen te worden tot VN Man of the Match.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)