Opinie

Memphis brengt Van Gaal in 'spagaat': 'Autoriteit ondermijnd bij zo'n opmerking'

Memphis brengt Van Gaal in 'spagaat': 'Autoriteit ondermijnd bij zo'n opmerking'

02-12-2022 07:40
2

Memphis Depay heeft de autoriteit van Louis van Gaal te grabbel gegooid. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Volgens de chef-voetbal zit de bondscoach door de uitspraken van zijn absolute vedette in een spagaat.

Daags na de overwinning van Oranje tegen Qatar, liet Memphis los dat hij het liefst met Bergwijn naast zich speelt. Dat betekent niet dat Cody Gakpo – die in een bloedvorm verkeerd – naar de bank moet verhuizen, maar wel dat de absolute Oranje-vedette een oproep doet om de Ajax-aanvaller op te stellen tegen de Verenigde Staten. Volgens Driessen zou Van Gaal zich 'erg storen' aan Memphis omdat hij 'op zijn stoel gaat zitten'.

'Van Gaal beweerde eerder dat zijn autoriteit ernstig wordt ondermijnd als een speler zo’n opmerking maakt over de opstelling', herinnert de journalist zich, die denkt dat de bondscoach hiermee in een 'spagaat' is gebracht. 'Keert Bergwijn, die op de eerste training na Depays uitspraak eindelijk wat flair toonde, terug in de basis, dan roept iedereen dat Van Gaal zich schikt naar de wensen van Depay. Dan is het Depay die de opstelling van Oranje bepaalt.'

Wie de voorste drie zullen zijn bij Oranje tegen de Verenigde Staten, is nog niet bekend. De kans bestaat dat Van Gaal vrijdagmiddag tijdens de persconferentie wat meer loslaat over zijn mogelijke eerste elf. Het persmoment start om 12.00 en is live te volgen op VoetbalNieuws.