Nieuws

Duitse voetbalbond stapt naar het CAS na plots verbieden van One Love-band

Duitse voetbalbond stapt naar het CAS na plots verbieden van One Love-band

22-11-2022 16:44 Laatste update: 16:46

De Duitse voetbalbond DFB onderzoekt de mogelijkheden om het besluit van de FIFA over de One Love-band terug te draaien. Het geschil wordt gepresenteerd aan het internationaal gerechtshof CAS, waarin wordt gevraagd om voorlopige rechtenbescherming. 

Duitse media als Blick pakken dinsdagmiddag uit met het nieuws. De DFB gaf eerder in de week al aan woedend te zijn over het besluit van de wereldvoetbalbond en gaat nu zelfs een stap verder. "De FIFA heeft ons verboden een symbool voor diversiteit en mensenrechten te gebruiken. Ze combineerde dit met massale dreigementen met sportsancties zonder ze te specificeren. De DFB onderzoekt of deze actie van de FIFA legaal was", laat DFB-woordvoerder Steffen Simon weten.

Het is nog niet bekend of landen als Zwitserland en Nederland het besluit van de DFB steunen. Bij een acceptatie van de aanvraag zou de Duitse nationale ploeg bescherming krijgen van het CAS en de band mogen dragen. Het besluit komt te liggen bij de afdeling ad hoc van het CAS, dat binnen 48 uur na de aanvraag een besluit kan nemen.