Reactie

Cocu kan geluk niet op na punt tegen Ajax: 'Iedereen voelde: alle hens aan dek'

Cocu kan geluk niet op na punt tegen Ajax: 'Iedereen voelde: alle hens aan dek'

09-11-2022 23:39

Vitesse-trainer Phillip Cocu fileerde zijn ploeg afgelopen weekend nog na de blamage tegen Sparta Rotterdam (0-4), maar stond woensdagavond heel anders voor de camera na het gelijkspel tegen Ajax (2-2). De oefenmeester vond het tijd voor complimenten.

Aangezien Vitesse een seizoen doormaakt wat je met de voorgaande seizoenen niet zo snel van ze zou verwachten, voelt een punt pakken in de Johan Cruijff Arena vast als winst. "Ik moet zeggen: ik ben vaak kritisch op de jongens, maar nu geef ik ze echt de complimenten", begint Cocu in gesprek met de NOS. "Ze zijn namelijk blijven uitvoeren wat we afgesproken hadden."

"Daarvanuit kwamen we ook tot kansen en goals. Ik vind het dus positief. In de tweede helft moest ik wel een extra verdediger inbrengen, omdat Ajax nog aanvallender ging spelen. Iedereen voelde: alle hens aan dek. En toch bleven we zoeken naar momenten dat we gevaarlijk konden worden", klinkt het uit de mond van de trainer.

Door het gepakte punt is Vitesse op gelijke hoogte gekomen met FC Groningen en Fortuna Sittard. De Arnhemmers staan met plek vijftien net boven de degradatiestreep.