Nieuws

Slot hoopt op WK-deelname Bijlow: 'Dat is voor mij heel belangrijk'

Slot hoopt op WK-deelname Bijlow: 'Dat is voor mij heel belangrijk'

09-11-2022 17:43
1

Arne Slot hoopt dat Justin Bijlow naar het WK kan. Dat heeft de trainer van Feyenoord laten weten op de persconferentie in aanloop naar het duel met SC Cambuur Leeuwarden.

Bijlow was vorig jaar nog eerste doelman bij het Nederlands elftal van Louis van Gaal, maar afgelopen september werd de keeper niet eens opgeroepen voor Oranje. De doelman moest de Nations League-duels met Polen en België zodoende aan zich voorbij laten gaan, maar moest wel opdraven voor de veelbesproken penalty-test.

Nadat Bijlow niet geselecteerd werd heeft de doelman zich volgens Slot uitstekend hersteld. "Ik denk dat hij tegen Lazio erg opviel", aldus de tacticus. "Hij heeft vanaf het moment dat hij niet werd opgeroepen die teleurstelling goed verwerkt. Dat is voor mij heel belangrijk."

"Ik zou het hem en die andere jongens ontzettend gunnen. Het is een enorme belevenis en door die bagage word je een betere speler", sluit Slot af.

Vrijdag 11 november weet Bijlow of hij mee zal gaan naar het WK in Qatar. Dan maakt bondscoach Louis van Gaal de definitieve selectie bekend. Feyenoord speelt eerst op donderdagavond tegen Cambuur in de Eredivisie