RKC boekt knappe thuiszege op AZ door gouden invalbeurt Bakkali

06-11-2022 18:37 Laatste update: 20:28

AZ is op bezoek bij RKC Waalwijk flink onderuitgegaan. De Waalwijkers boden zeer goed stand en liepen in de slotfase van het duel weg. Het werd 3-1 in het Mandemakers Stadion, waar Zakaria Bakkali een geweldige invalbeurt beleefde.

RKC schoot uit de startblokken in Waalwijk en kon in de openingsfase meteen op voorsprong komen, maar liet dat na. Iliass Bel Hassani kon vrij uithalen, maar zijn schot ging voor het doel van Hobie Verhulst. Binnen tien minuten waren het echter de Alkmaarders die op voorsprong kwamen. Jesper Karlsson stond bij de tweede paal helemaal vrij en prikte eenvoudig binnen. RKC was in de eerste helft zeker niet de mindere en kwam na ruim een half uur spelen verdiend op voorsprong door Bel Hassani. Verhulst zag er bij de tegentreffer niet goed uit.

Met gelijke stand gingen de twee ploegen rusten. In het begin van de tweede helft kon Tijjani Reijnders vrij uithalen, maar zijn inzet ging wild over. Zowel RKC als AZ maakten aanspraak op de voorsprong in de tweede helft, maar het was de thuisploeg dat in de slotfase twee keer toesloeg. Door twee doelpunten van invaller Zakaria Bakkali werd de eindstand bepaald op 3-1 voor RKC.

Door de knappe overwinning in eigen huis komt RKC op de negende plek te staan. AZ had met een overwinning de derde plek kunnen overnemen van Feyenoord, maar blijft door de nederlaag op de vijfde plek steken.