Nieuws

'Frenkie de Jong wil niets weten van mogelijke transfer, ook niet na WK'

'Frenkie de Jong wil niets weten van mogelijke transfer, ook niet na WK'

31-10-2022 14:47
1

Frenkie de Jong denkt nog zeker niet aan een vertrek bij FC Barcelona, ook niet na het WK. Dat meldt het Spaanse SPORT maandagmiddag. De Nederlandse spelmaker heeft zijn lach weer teruggevonden bij de Catalanen en wil blijven meewerken aan het project van trainer Xavi.

Geïnteresseerde clubs zouden dan ook al 'bij voorbaat kansloos' zijn voor de handtekening van De Jong. Hij heeft een bizarre transferperiode achter de rug, waarin vrijwel elke dag wel een nieuw hoofdstuk werd toegevoegd aan de soap rondom hem, Barcelona, Manchester United en later ook Chelsea. De 25-jarige Oranje-international bleef echter standvastig en wilde niet weg uit de stad die zijn hart heeft verovert. Zo geldt dat ook nu.

De Jong begon twijfelachtig aan het seizoen en werd her en der gepasseerd, maar heeft zijn basisplaats zo goed als terug. Daarom lijkt hij ook in de komende winterperiode geen heil te zien in een vertrek. Barcelona staat immers tweede in La Liga, maar werd afgelopen week veroordeeld tot een Europees vervolg in de Europa League. Op 22 november trapt De Jong het WK af met Oranje. Dan is Senegal de tegenstander in Qatar.