Nieuws

Frenkie slaat goed figuur na overwinning: 'Hij heeft nu het vertrouwen van Xavi'

Frenkie slaat goed figuur na overwinning: 'Hij heeft nu het vertrouwen van Xavi'

30-10-2022 09:35 Laatste update: 09:37

Frenkie de Jong maakte zaterdag een uitstekende indruk in het duel met Valencia. De middenvelder van FC Barcelona doormaakt een turbulent seizoen, maar lijkt eindelijk het vertrouwen van trainer Xavi Hernández te hebben gewonnen. 

Barcelona had zeer veel moeite met het teleurstellend presterende Valencia, maar trok in de blessuretijd alsnog aan het langste eind door Robert Lewandowski. Mundo Deportivo zag een uitblinkende Frenkie. 'Frenkie is er eindelijk in geslaagd om het vertrouwen van Xavi te winnen', schrijft de sportkrant. 'Hij was één van de uitblinkers in de moeizame overwinning in Mestalla.'

AS is eveneens te spreken over de wedstrijd van de Nederlander. 'Frenkie speelt met veel meer vrijheid dan in de eerdere wedstrijden en is meer overtuigd van zijn eigen kwaliteiten. Er moet meer van hem worden geëist in het offensieve gedeelte', geeft de krant als kanttekening. De Jong werd lange tijd gebruikt als middenvelder op de zijkanten, maar eist de laatste maanden steeds meer een bepalende rol op als centrale middenvelder met meer vrijheid. 

Frenkie reageerde zelf ook op de overwinning. Barça is tijdelijk koploper en mag hopen dat Real Madrid zondag punten verspeelt. "We zijn heel blij met deze drie punten", stelt de middenvelder. "Dit is goed voor het moraal na de midweekse uitschakeling in de Champions League. Het was een verdiende overwinning en dit geeft ons veel vertrouwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!