Nieuws

Kuipers zoekt afleiding op het veld: 'Het leven gaat door, hier is veel warmte'

Kuipers zoekt afleiding op het veld: 'Het leven gaat door, hier is veel warmte'

30-10-2022 07:55 Laatste update: 08:04

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers is trots op zijn ploeg. De ploeg uit Deventer was zaterdagavond te sterk voor Excelsior en stijgt door de 3-1 overwinning tijdelijk naar de tiende plaats. 

Kuipers, die een turbulente periode achter de rug heeft, verscheen na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik ben trots op de jongens, dat we na het tikkie van vorige week hier zo staan. We begonnen niet goed, maar uiteindelijk speelden we wel goed. Dat is veerkracht, dat is mooi." Go Ahead Eagles kwam in de vorige speelronde ook met 3-1 voor te staan, maar NEC kwam in het laatste kwartier terug. "Je denkt altijd wel even: het zal toch niet? Maar het ging beter, we hebben van vorige week geleerd."

Go Ahead mag spreken van een uitstekende reeks en verloor de afgelopen zeven wedstrijden niet. "Dat is heel knap, iets teveel gelijkgespeeld maar op zich prima", stelt Kuipers, die onlangs zijn vader verloor en dankbaar is weer op de velden te staan. "Het is heel fijn om hier te zijn. Het leven gaat door en hier voel je dat er veel warmte is. Je kan genieten op het veld, dat is fijn", besluit de aanvoerder.