Nieuws

Fortuna wil binnen drie jaar Europa in: 'Structureel richting subtop groeien'

Fortuna wil binnen drie jaar Europa in: 'Structureel richting subtop groeien'

28-10-2022 14:10 Laatste update: 14:12
2

Fortuna Sittard wil binnen drie jaar Europees voetbal spelen, vertelt Sjoerd Ars in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De technisch manager van de Limburgers verwacht daarnaast dat Wesley Sneijder een rol bij de club gaat vervullen.

Atilla Aytekin, eigenaar van Fortuna Sittard, liet onlangs al doorschemeren dat hij met de Limburgers Europa in wil. Die uitspraak wordt beaamd door Ars. "De insteek is met de nieuwe koers die we varen is meedoen voor de play-offs voor het spelen van Europees voetbal", zegt de oud-voetballer in de podcast.

"We willen structureel richting de subtop groeien en dat betekent dus meespelen voor Europees voetbal. Het zou fantastisch zijn als we dat binnen drie jaar weten te bewerkstelligen", vervolgt hij.

Daarnaast willen de Limburgers een consortium opstarten met vier à vijf buitenlandse clubs. Daarin ziet de club een rol weggelegd voor Sneijder. "De gesprekken lopen", zegt Ars. "Het is fantastisch dat je als consortium en als club mensen met een bepaalde status en naam aan je kan koppelen."