West Ham stijgt zeven plekken in Premier League na winst op Bournemouth

24-10-2022 23:02 Laatste update: 23:53

West Ham United heeft maandagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van Bournemouth. The Hammers maakten daarmee een reuzenstap op de ranglijst, door van de zeventiende naar de tiende plek te gaan.

Van echte degradatiezorgen zouden er bij West Ham waarschijnlijk nog geen sprake zijn, maar toch. De ploeg van trainer David Moyes stond er voorafgaand aan de wedstrijd niet bepaald rooskleurig voor. En dus was winst een vereiste.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Kurt Zouma kopte na een aantal aanrakingen de bal uiteindelijk in het vijandelijke doel. Ook in de tweede helft werd er pas heel laat gescoord. In de blessuretijd maakte Saïd Benrahma aan alle onzekerheid een eind door een strafschop te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord stond. Bij Bournemouth, dat nu veertiende staat in de Premier League, speelde oud-Feyenoorder Marcos Senesi de gehele negentig minuten.

De Londenaren treden donderdag in de Conference League aan tegen het Noorse Silkeborg. Bij een punt is het zeker van de eerste plek in poule B.