Nieuws

De Roon valt geblesseerd uit in topper Serie A, Lazio houdt aansluiting

De Roon valt geblesseerd uit in topper Serie A, Lazio houdt aansluiting

23-10-2022 20:16 Laatste update: 20:58

Lazio heeft zondagavond de aansluiting behouden bij de top van de Serie A. De Romeinen, die één van de Europa League-tegenstanders van Feyenoord zijn, wonnen in Bergamo met 2-0 van Atalanta.

Trainer Maurizio Sarri kon zoals bekend geen beroep doen op topscorer Ciro Immobile. De ster kampt met een zware blessure en is de rest van het kalenderjaar uitgeschakeld. Daarom startte Felipe Anderson als valse nummer negen. In de tiende minuut was het al raak voor Lazio. Een lage voorze van Pedro werd van dichtbij binnengewerkt door Mattia Zaccagni. Ook in de tweede helft werd er vroeg gescoord. Linksback Marusic sprintte over de flank en gaf voor op Anderson, die zijn plek in de spits meteen opluisterde met een goal: 0-2.

Atalanta kwam er niet meer aan te pas en zag tot overmaat van ramp ook nog Oranje-international Marten de Roon naar zijn hamstring grijpen en geblesseerd uitvallen. Het is voor bondscoach Louis van Gaal te hopen dat de middenvelder, die ook een plek heeft in de WK-voorselectie, niet al te zwaar geblesseerd zal zijn. Verder stonden bij Atalanta, dat na elf duels haar ongeslagen status verloor, ook Hans Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis.

Lazio staat dankzij de overwinning in ieder geval voor een paar uur op de derde plaats. Later op de zondag kan AS Roma daar nog overheen, als het thuis aantreedt tegen koploper Napoli.