Nieuws

Ten Hag geeft update over 'vergeten' Van de Beek: 'Hij sluit deze week weer aan'

Ten Hag geeft update over 'vergeten' Van de Beek: 'Hij sluit deze week weer aan'

18-10-2022 18:35

Erik ten Hag heeft zich kort uitgelaten over de situatie van Donny van de Beek. De Nijkerkervener kijkt al sinds begin september vanaf de bank toe met een blessure, maar gaat deze week nog aansluiten bij de groepstraining van The Red Devils

Ten Hag sprak na het duel met Newcastle United (0-0) over de ziekenboeg op Old Trafford. Van de Beek, Harry Maguire en Aaron Wan-Bissaka sluiten binnenkort weer aan. Anthony Martial zal voorlopig nog niet in actie komen, terwijl Christian Eriksen weer meetraint. 

De manager ging ook in over de reactie van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette werd gewisseld tijdens het duel met Newcastle en liet merken dat hij het er niet mee eens was. Ten Hag ligt daar niet wakker van. "Ik denk dat er geen speler is die blij is als hij gewisseld wordt en Ronaldo zeker niet. Zolang dat op een vrij normaal manier wordt geuit, heb ik daar geen problemen mee."

Ronaldo scoorde tegen The Magpies, maar de treffer werd afgekeurd. Newcastle mocht een vrije trap nemen en Fabian Schär tikte de bal naar doelman Nick Pope. Het tikje was voor Ronaldo reden om de bal af te pakken met het idee dat de vrije trap al werd genomen. Scheidsrechter Craig Pawson besloot van niet en gaf Ronaldo geel. "ik weet niet precies wat er op het veld gebeurde, omdat het te ver bij mij vandaan was. Ik heb de beelden gezien en de speler van Newcastle raakte de bal duidelijk aan. Dat wilden de spelers de scheidsrechter duidelijk maken", besluit Ten Hag.