Nieuws

Botman imponeert in de Premier League: 'Mijn vertrouwen in hem is enorm'

Botman imponeert in de Premier League: 'Mijn vertrouwen in hem is enorm'

18-10-2022 12:18
1

Het is altijd fijn om complimenten te krijgen van je eigen trainer, zo ervaart ook Sven Botman. Newcastle-manager Eddie Howe is zeer te spreken over de Nederlandse verdediger en gaf in aanloop naar de wedstrijd tegen Everton dat ze hem koste wat kost wilde halen afgelopen zomer.

"Mijn vertrouwen in hem is enorm", begint Howe, die toegeeft er alles aan te hebben gedaan om hem afgelopen zomer van Lille OSC over te nemen. "We hebben er hard voor gevochten om hem aan het team toe te kunnen voegen. Ik zie zo veel potentieel in zijn manier van spelen. Hij is goed aan de bal maar het verbaast me ook hoe goed hij is op tactisch vlak."

"Hij is zeer waardevol en betrouwbaar in deze competitie die alle kanten op kan", vervolgt de manager zijn complimentenregen. "Op defensief gebied heeft hij alle eigenschappen. Hij moet zich nog wel ontwikkelen in alle aspecten van zijn manier van spelen. Maar ik heb sterk het gevoel dat hij een groot platform heeft waarop hij kan bouwen en groeien naar de verdediger die hij in de toekomst gaat zijn."

Met Botman in de defensie kreeg Newcastle in dit seizoen pas negen doelpunten tegen. Afgelopen zondag hielden The Magpies voor de vierde keer een cleansheet in de lastige uitwedstrijd tegen het Manchester United van Erik ten Hag.