Nieuws

Ajax maakt kans tegen Napoli: 'Kan niet, maar misschien worden ze onderschat'

Ajax maakt kans tegen Napoli: 'Kan niet, maar misschien worden ze onderschat'

12-10-2022 11:40

Na de 1-6 afstraffing in de Johan Cruijff Arena werkt Ajax niet met al te veel vertrouwen toe richting het Champions League-duel met Napoli in Italië. Oud-speler John van den Brom ziet toch kansen voor de Amsterdammers. Mogelijk sluipt er gemakzucht in de ploeg van Luciano Spalletti.

Van de Brom is momenteel trainer van Lech Poznan in Polen, maar volgt Ajax nog op de voet. De trainer denkt dat Napoli Ajax mogelijk onderschat na de ruime overwinning van vorige week. "Het mag niet en het kan niet, maar het gebeurt toch geregeld dat na een ruime zege een tegenstander wordt onderschat. Spelers denken vanwege het eerdere grote krachtsverschil dat het wel goed komt en zetten onbewust een stapje minder, terwijl de opponent getergd is", aldus de trainer tegenover De Telegraaf

"Wat ik vanuit Polen meekrijg is, dat het vertrouwen van Ajax broos is", vervolgt Van den Brom. "Komt Napoli snel op voorsprong, dan is de kans groot dat hun geweldige reeks wordt voortgezet. Maar als Ajax er een echte wedstrijd van weet te maken, zie ik zeker kansen, want laten we niet vergeten dat het elftal van Alfred (Schreuder, red.) óók veel kwaliteit herbergt. Ajax hoeft echt nog niet te wanhopen. Dat leren de statistieken."

Van den Brom ziet ook kansen voor Ajax als Napoli gaat rouleren. "Het is een krankzinnig druk seizoen. Dit kan een moment zijn om andere spelers een kans te geven."