Arsenal na spektakelstuk tegen Liverpool weer koploper in Premier League

09-10-2022 19:50

Arsenal heeft zondagavond de koppositie in de Premier League heroverd. In het Emirates Stadium werd de kraker tegen Liverpool met 3-2 gewonnen. Een waar spektakelstuk met veel discussiemomenten.

Volgens Voetbal International begon dat namelijk al in de eerste minuut. Na 58 seconden was het raak voor The Gunners. Gabriel Martinelli scoorde Arsenals snelste Premier League-doelpunt ooit tegen Liverpool. Het goede gevoel werd helaas voor de thuisploeg niet meteen doorgezet. Arsenal kwam goed weg toen het na een vermeende handsbal van Gabriel Magalhaes geen penalty tegen kreeg.

Een kwartier later werd het alsnog 1-1. Uruguayaan Darwin Núñez liet zijn voeten spreken en maakte zijn derde goal voor Liverpool. In de blessuretijd van de eerste helft werkte Bukayo Saka bij de tweede paal een corner tegen de touwen. Zo stond Arsenal bij de thee weer op voorsprong.

Lang hield ook deze voorsprong echter geen stand. Roberto Firmino tekende in de 53e minuut voor de 2-2. De Braziliaan dook op aan de linkerkant en plaatste de bal in de verre hoek achter Aaron Ramsdale. Zo werd het als maar leuker in Londen. Twintig minuten later ging Gabriel Jesus in de zestien naar de grond, toen hij zeer licht werd aangetikt door Thiago. Deze keer ging de bal wel op de stip. Saka maakte zijn tweede van de avond.

Arsenal is daardoor weer koploper met één punt meer dan directe achtervolger Manchester City. Liverpool hoeft voorlopig nog niet aan een eventueel kampioenschap te denken. Jürgen Klopp leed met zijn ploeg al voor de zesde keer puntenverlies in de competitie en staat met veertien punten op straatlengte achterstand van de nummer één.