Nieuws

De Jong terug in wedstrijdselectie van Barcelona in aanloop naar Celta en Inter

De Jong terug in wedstrijdselectie van Barcelona in aanloop naar Celta en Inter

08-10-2022 13:02 Laatste update: 14:48

Frenkie de Jong is weer fit en zit bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona tegen Celta de Vigo. De Nederlandse middenvelder kwam geblesseerd terug uit de interlandperiode.

Door de hamstringblessure van De Jong moest de spelmaker de wedstrijden tegen RCD Mallorca en Internazionale aan zich voorbij laten gaan. De Oranje-international raakte in het Nations League-duel met Polen geblesseerd en keerde vroegtijdig naar huis om zich in Barcelona te laten onderzoeken. Naast De Jong moest ook Memphis Depay de strijd tegen Polen voortijdig staken. De aanvaller kampt net als de jong met een blessure aan de hamstring. Bij Memphis is het nog onduidelijk wanneer hij weer inzetbaar is.

Met de terugkeer van De Jong kan trainer Xavi Hernández weer beschikken over een extra middenvelder. De spoeling bij de Catalanen is dun waardoor de terugkeer van de 25-jarige middenvelder een welkome opsteker is voor de coach. Na de wedstrijd tegen Celta staat de Champions League-ontmoeting met Inter in eigen huis op het programma.