Nieuws

Wisselbeleid Slot bij Feyenoord gekraakt: 'Het werd alleen maar slechter'

Wisselbeleid Slot bij Feyenoord gekraakt: 'Het werd alleen maar slechter'

19-09-2022 16:24
1

Feyenoord verloor zondag de topper tegen PSV met 4-3 in het Philips Stadion. Volgens Valentijn Driessen had dat te maken met het wisselbeleid van trainer Arne Slot.

Volgens Driessen kwam Feyenoord 'arrogant' voor de dag na de 6-0 zege op Sturm Graz in de Europa League. "Die hadden zoveel balverlies. Het was eigenlijk gewoon arrogantie wat Feyenoord tentoonspreidde", aldus Driessen in de podcast KickOff van De Telegraaf. "Zo van: Het komt wel goed. We staan 1-0 voor, dat bouwen we langzaam uit en dan lopen we hier met drie punten weg. Ik begreep er eigenlijk niks van, omdat ze een paar dagen eerder Sturm Graz over de kling hadden gejaagd. PSV was aangeschoten wild en had de volgende moeten zijn, maar zo stonden de spelers er absoluut niet in."

Driessen kraakt het wisselbeleid van Slot. "De luxe van dit moment zou moeten zijn dat je elftal beter wordt, maar het werd niet beter: het werd alleen maar slechter. Het wisselen op zich is geen luxe. Het is pas luxe als je kwaliteit brengt en dat was gisteren niet zo. Ze hebben dus niet het vermogen om die wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken."

Door de nederlaag staat Feyenoord vierde in de Eredivisie met zestien punten. PSV staat eerste met achttien punten.