Opinie

Slot teleurgesteld door besluit Van Gaal: 'Blijkbaar kijkt hij er anders naar'

Slot teleurgesteld door besluit Van Gaal: 'Blijkbaar kijkt hij er anders naar'

16-09-2022 14:35 Laatste update: 15:07

Arne Slot baalt dat er geen enkele Feyenoorder is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De trainer van de Rotterdammers noemt het ontzettend jammer dat Justin Bijlow gepasseerd is.

Vrijdag werd de selectie van Oranje bekendgemaakt. Debutanten Andries Noppert en Remko Pasveer behoorden wel tot de uitverkorenen voor de spelersgroep voor de Nation League-duels, Bijlow niet. "Het is een teleurstelling dat er geen Feyenoorder bij zit, dat is helder", zegt Slot op het persmoment.

"Ik vind het voor Justin ook ontzettend jammer, dat spreekt voor zich, denk ik." Vervolgens benadrukt de oefenmeester dat niet hij verantwoordelijk is voor het selectiebeleid van Oranje. "Ik kan alleen aangeven hoe ik dit seizoen naar Justin gekeken heb. Ik denk dat hij in de voorbereiding niet zijn beste wedstrijden heeft gespeeld. Maar daar is volgens mij ook gelijk een héél duidelijke verklaring voor, als je ziet dat wij in de voorbereiding soms met middenvelders achterin speelden. Dat was een gekunstelde achterhoede, die hem ook geen enkele rust gaf", analyseert Slot.

Feyenoord hield vijf keer de nul in de laatste acht wedstrijden. Alleen bij de tweede goal tegen SS Lazio (4-2 nederlaag) had Bijlow meer kunnen doen volgens Slot. "Maar daarna heb ik hem nog een aantal fantastische reddingen zien maken. Ik beoordeel Justin op basis van wat ik zie. Ik ben tevreden over hoe hij het de afgelopen acht wedstrijden gedaan heeft."

Slot geeft aan tevreden te zijn over Bijlow, maar plaatst ook een kanttekening. "Als hij (Van Gaal, red.) vindt dat Justin niet bij de beste vier hoort, dan is het aan Justin om nóg beter te gaan presteren. Blijkbaar kijkt die er anders naar. Maar die heeft ook andere keuzes dan ik. Voor mij is hij bij Feyenoord de absolute nummer één."