Nieuws

Stam: 'Virgil moet dit seizoen vaak in veel grotere ruimtes spelen dan voorheen'

Stam: 'Virgil moet dit seizoen vaak in veel grotere ruimtes spelen dan voorheen'

09-09-2022 10:41

Virgil van Dijk is met Liverpool enorm matig aan het seizoen begonnen. De aanvoerder van Oranje kreeg de afgelopen weken veel krititiek in de Britse media, maar landgenoo en voormalig Manchester United-verdediger Jaap Stam neemt het voor hem op.

"Virgil moet dit seizoen vaak in veel grotere ruimtes spelen dan voorheen", aldus Stam in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat heeft alles met het team als collectief te maken. Liverpool was er jarenlang ijzersterk in om al diep voorin veel druk te zetten op tegenstanders, waarbij Sadio Mané een heel belangrijke rol had. Nu zie je dat die afstemming ontbreekt. Doordat er vaak te weinig druk op de bal is, wordt Virgil gedwongen om vaker keuzes te maken dan hem lief is."

"Nu zie je soms dat hij noodgedwongen moet ingrijpen om te kunnen repareren en een counter te vermijden", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Kom je op die momenten een fractie te laat als verdediger, dan ben je weg. Wacht je af, dan loop je het risico dat je in veel te grote ruimtes in de achtervolging moet."