Nieuws

Ten Hag verklapt doelstelling: 'Dat is de mentaliteit die United nodig heeft'

Ten Hag verklapt doelstelling: 'Dat is de mentaliteit die United nodig heeft'

07-09-2022 13:11

Erik ten Hag heeft in aanloop naar de eerste wedstrijd in de Europa League aangegeven de competitie uiterst serieus te nemen. Van scepsis over het tweede toernooi van Europa is geen enkele sprake. Daarnaast wordt Ten Hag gevraagd naar het ontslag van Thomas Tuchel bij Chelsea.

Donderdag begint Manchester United aan de nieuwe Europese campagne met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad. "We willen elke wedstrijd en elk toernooi winnen: we nemen alles serieus", zegt Ten Hag op de persconferentie. "We hebben niet één team, we hebben een hele ploeg, dat is duidelijk. We moeten elke wedstrijd winnen. Dat is de mentaliteit die Manchester United nodig heeft." Martial zal in ieder geval niet van de partij zijn in de wedstrijd tegen de Spaanse ploeg. "Ja, hij ligt (Martial, red.) er nog steeds uit. Hij is op de weg terug, maar nog niet klaar om te spelen."

Marcus Rashford is de afgelopen weken bezig aan een sterke comeback, na een mindere periode. Ten Hag wordt gevraagd of de Engelsman voorkomt in zijn toekomstplannen? "Ja, natuurlijk", luidt het veelzeggende antwoord. "Hij staat hier gewoon nog onder contract en United heeft de situatie onder controle." De verbintenis van Rashford loopt tot volgend jaar. The Mancunians hebben een eenzijdige optie om zijn contract te verlengen. "We hebben de afgelopen twee maanden heel hard met hem gewerkt aan verschillende aspecten. Hij vindt het leuk en hij wil het overbrengen naar het veld."

Tot slot wordt de Nederlander nog gevraagd naar het ontslag van zijn Duitse collega's bij The Blues. "Het spijt me, maar ik kan niets zeggen. Het is Chelsea, niet Man United. Het is nog vroeg in het seizoen, ja..."