Nieuws

PSV mist zes spelers tegen Bodø/Glimt: 'De Jong na interlandperiode terug'

PSV mist zes spelers tegen Bodø/Glimt: 'De Jong na interlandperiode terug'

07-09-2022 11:24

PSV heeft woensdag getraind in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt FK. De Eindhovenaren moeten het in het duel met de Noorse formatie stellen zonder de nodige sterkhouders.

Zo komt het duel nog te vroeg voor achtereenvolgens Luuk de Jong, Noni Maudeke, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Marco van Ginkel én Fredrik Oppegård. Dennis Vos is aangesloten bij de hoofdmacht. De selectie voor het duel met Bodø/Glimt is verder ongewijzigd ten aanzien van de spelersgroep die zaterdag met 2-1 bij FC Twente verloor.

De verwachting is dat De Jong direct na de interlandperiode terugkeert bij PSV. Dat zou dus betekenen dat de Brabanders het in de komende vier wedstrijden zonder de aanvalsleider moeten zien te doen. De Jong is sinds zijn opgelopen blessure in het duel met Rangers FC nog niet teruggekeerd op het trainingsveld op De Herdgang.

Donderdag speelt PSV de eerste groepswedstrijd tegen Bodø. De bezoekers presteren matig op vreemde bodem, maar won de laatste dertien (!) thuiswedstrijden allemaal. In november wacht voor het team van Ruud van Nistelrooij het uitduel in Noorwegen.