Nieuws

Lof voor Malacia en Martínez bij United: Hij heeft iets, die jongen: lef, moed

Lof voor Malacia en Martínez bij United: "Hij heeft iets, die jongen: lef, moed"

23-08-2022 13:51 Laatste update: 14:10

Tyrell Malacia heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste basisplaats in de Premier League bij Manchester United. Gary Neville is onder de indruk van het spel van de linksback tegen Liverpool.

Malacia debuteerde kort maar weifelend tegen Brighton & Hove Albion (1-2 verlies), maakte vervolgens een aardige indruk tegen Brentford (4-0 verlies) en begon nu in de basis tegen Liverpool. Neville is lyrisch. "Hij was absolutely brilliant. Het is ongelooflijk knap dat hij Salah de hele wedstrijd zo kort verdedigde. Hij heeft iets, die jongen: lef, moed", aldus de clublegende van United bij SkySports.

Ook Lisandro Martínez begon weer in de basis bij de Premier League-grootmacht. De oud-rechtsback was ook lovend over Ajax-aankoop Martínez. "Hij speelde uitstekend", aldus Neville.

The Manchester Evening News zag de oud-Eredivisionisten uitblinken. Martínez kreeg in tegenstelling tot de 0 van vorige week met een 9 het hoogste cijfer. Malacia werd beoordeeld met een 8. 'Dat was een bemoedigend debuut, waarbij hij zelfs standaardsituaties opeiste.'