Opinie

FC Barcelona krijgt opnieuw veeg uit de pan: 'De Jong behandeld als stuk vlees'

FC Barcelona krijgt opnieuw veeg uit de pan: 'De Jong behandeld als stuk vlees'

17-08-2022 08:00

Gary Lineker is niet gediend van de manier waarop FC Barcelona Frenkie de Jong behandelt. De Spaanse grootmacht probeert de Nederlander naar de uitgang te duwen door hem te dwingen om genoegen te nemen met een salarisverlaging.

De Jong heeft recht op achterstallig loon gemeten over de corona-seizoenen van 2020/21 en 2021/22. Bij het verlengen van zijn contract tot medio 2026 werden afspraken gemaakt over een tijdelijke loonsverlaging die in de zomer van 2022 gecompenseerd zou worden. FC Barcelona is niet van plan de contractuele afspraak na te komen door de penibele financiële die er binnen de club is.

Door onder meer de tv-rechten te verkopen en de naam van het stadion te verpanden, genereerde president Joan Laporta geld. "Ze konden heel voorzichtig en heel gemakkelijk omgaan met De Jong, maar niet op deze manier", wordt Lineker geciteerd door The Times op een event in Londen. "Hij is een beetje behandeld als een stuk vlees door omstandigheden, na omstandigheden die hij totaal niet zelf in de hand heeft."