Nieuws

'Van Nistelrooy krijgt veel steun, dat doet me denken aan mijn Feyenoord-tijd'

'Van Nistelrooy krijgt veel steun, dat doet me denken aan mijn Feyenoord-tijd'

15-08-2022 16:09

Giovanni van Bronckhorst en Ruud van Nistelrooy staan dinsdag lijnrecht tegenover elkaar in de play-offs voor de Champions League. Eerstgenoemde herkent de situatie die waar de PSV-trainer in zit uit zijn tijd bij Feyenoord.

De twee trainers deelden de kleedkamer bij het Nederlands Elftal, maar Van Bronckhorst had niet kunnen bedenken dat de twee een aantal jaar later tegenover elkaar zouden staan als coaches. "Of ik hem toen al als trainer zag? Nee, maar ik zag mezelf toen nog niet eens als trainer. Laat staan anderen. Ik heb veel met Ruud samen gespeeld. Hij was een goede speler, maar ook als persoon was hij heel toegankelijk. Het succes dat we toen hadden met Oranje, kwam ook doordat we echt een team waren", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door Voetbal International

"Ruud heeft nu de stap gemaakt naar het trainerschap. Begonnen in de jeugdopleiding van PSV, ervaring opgedaan en nu op eigen benen met de steun van Fred Rutten. Ruud krijgt bij PSV veel steun, dat doet me denken aan mijn eigen beginperiode bij Feyenoord. Het is voor mij als Nederlander apart en mooi om zo veel bekenden te zien."

PSV

Van Bronckhorst heeft zijn huiswerk over de tegenstander in ieder geval op orde. "PSV heeft veel ervaring binnengehaald, waarbij Luuk de Jong een van de belangrijkste spelers is. Hij heeft alles meegemaakt. Tegen Ajax vond ik ze goed spelen. PSV heeft een duidelijke speelwijze. Het is de laatste horde voor de groepsfase, dan is het normaal dat we een moeilijke tegenstander treffen."