Transfernieuws

'Tuchel zit zonder spits en meldt zich bij Barcelona, Xavi wil niet meewerken'

'Tuchel zit zonder spits en meldt zich bij Barcelona, Xavi wil niet meewerken'

11-08-2022 10:38

Chelsea FC zit zonder vaste spits en heeft het oog laten vallen op Pierre-Emerick Aubameyang. Na het vertrek van Romelu Lukaku en Timo Werner wil manager Thomas Tuchel het elftal graag versterken met de Gabonees. Bij Barcelona ziet men liever Memphis Depay vertrekken. 

Dat meldt het Spaanse Sport. Tuchel kent Aubameyang goed en werkte bij Borussia Dortmund al samen met de spits. Volgens de krant zet Tuchel Chelsea-eigenaar Todd Boehly onder druk voor de diensten van de speler. De Blaugranas beschouween Aubameyang als 'niet-overdraagbaar' en zien liever Memphis vertrekken uit Camp Nou Spotify. 

Aubameyang kwam in de winterperiode over van Arsenal en maakt tot dusver een goede indruk in Spanje. De Gabonees accepteerde bij het tekenen een salarisvermindering en zou het komende seizoen een veel groter bedrag moeten opstrijken. Barça wil Aubameyang niet van de hand doen, maar de spitspositie is wel druk bezet bij de club: Robert Lewandowski werd gehaald van Bayern München en is de eerste keus van trainer Xavi Hernández.