Nieuws

Spaanse media: Xavi en Laporta lijnrecht tegenover elkaar in 'Debate De Jong'

Spaanse media: Xavi en Laporta lijnrecht tegenover elkaar in 'Debate De Jong'

09-08-2022 11:34

De toekomst van Frenkie de Jong houdt de gemoederen flink bezig bij FC Barcleona. Volgens Mundo Deportivo is er sprake van een ‘intern debat’ over het wel dan niet aanblijven van de middenvelder. Barça-preses Joan Laporta en trainer Xavi Hernández zouden van mening verschillen.

Volgens de Spaanse krant zou Laporta graag hebben dat De Jong bij Barça blijft, ondanks dat hij geen salaris in wil leveren. Xavi zou een ander idee hebben over de selectie. De Nederlander zou mogen vertrekken, mits er een nieuwe spelmaker naar Catalonië komt. Bernardo Silva zou de ultieme versterking zijn volgens de voormalig Barça-middenvelder.

Over een eventuele komst van Silva kan pas worden gesproken wanneer De Jong een nieuwe club heeft gevonden. Eerder had het er alle schijn van het bestuur hem liever vandaag dan morgen weg zou willen hebben bij Barça, maar Laporta zou niet kunnen leven met het idee dat De Jong ‘bij een andere club successen boekt’. Daarom spreekt het medium van een 'Debate De Jong'.

Eén ding is duidelijk. Xavi wil voorkomen dat hij aan kwaliteit moet inleveren. Daarom is Silva de enige optie om het team te komen versterken bij een vertrek bij De Jong. Eerder werden namen als Rúben Neves en Carlos Soler aan Barça gelinkt. Daar lijkt de Spaanse keuzeheer niet voor open te staan.