Nieuws

Elia overweegt schoenen aan wilgen te hangen: 'Zoals het er nu uitziet, stop ik'

Elia overweegt schoenen aan wilgen te hangen: 'Zoals het er nu uitziet, stop ik'

04-08-2022 22:21

Eljero Elia ziet zijn loopbaan mogelijk als een nachtkaars uitgaan. De aanvaller die afgelopen jaar nog onder contract stond bij ADO Den Haag, is er nog niet helemaal zeker van maar houdt er wel ‘serieus rekening mee’.

“Ik weet het niet”, speelt Elia open kaart tegenover Omroep West. "Ik ben nu pas weer fit. Ik kan gelukkig weer rennen en ik zie wel wat er gebeurt. Ik zeg nooit nooit, maar hoe het er nu naar uitziet, ga ik stoppen. Ik heb niemand meer wat te bewijzen, dus ik zie het wel. Ik weet het nog niet."

Elia heeft een zeer rijke carrière als profvoetballer doorgemaakt. De ooit zo onberekenbare aanvaller begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag, waarna hij voor het grote publiek doorbrak bij FC Twente. Nadat hij in Nederland vertrok ging hij aan de slag bij Hamburger SV, Juventus en Werder Bremen totdat hij weer terug naar zijn vaderland kwam. Daar werd hij kampioen met Feyenoord, waarna hij nog één keer het buitenland opzocht.

Daar ging hij aan de slag bij het Turkse Istanbul Basaksehir, waar hij uiteindelijk niet meer aan spelen toekwam. Een derde terugkeer in Nederland lonkte bij FC Utrecht, maar daar werd hij niet meer de Elia die we nog wel bij Feyenoord zagen. Mocht hij zijn carrière afsluiten bij ADO, dan zou de cirkel helemaal rond zijn.