Nieuws

Bakkali keert terug op de Nederlandse velden en tekent in Waalwijk

Bakkali keert terug op de Nederlandse velden en tekent in Waalwijk

03-08-2022 14:04

Zakaria Bakkali keert terug op de Nederlandse velden. Hij tekent een meerjarig contract voor RKC Waalwijk. Na zijn vertrek bij Anderlecht was hij transfervrij op te halen voor de Waalwijkers.

Het voormalig talent doorliep de jeugdopleiding van PSV, waar hij in 2013 debuteerde. Hierna ging het bergafwaarts met de aanvaller. Bakkali speelde slechts 24 wedstrijden in de hoofdmacht waarna hij met onenigheid vertrok uit Eindhoven.

Valencia trok de aanvaller in 2015 aan, maar ook dit werd geen succes. De Spanjaarden verhuurde hem daarna aan Deportivo La Coruña. In zijn drie seizoenen in Spanje speelde de Belg 57 wedstrijden in La Liga, waarin hij slechts twee keer scoorde.

 Anderlecht besloot hem hierna terug te halen naar zijn geboorteland. Nadat dit ook geen succes werd liep de aanvaller deze zomer uit zijn contract. RKC is tevreden met het aantrekken van de 26-jarige aanvaller. "Het talent van Zakaria staat buiten kijf en het is een belangrijke pijler binnen deze club om hiermee aan de slag te gaan. Wij als RKC Waalwijk bieden hem graag deze kans en hij is erop gebrand om zijn kwaliteiten te laten zien," aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite van RKC.