Transfernieuws

RKC langer in zee met oud-Ajacied: 'Anita volgend seizoen ook in het geelblauw'

RKC langer in zee met oud-Ajacied: 'Anita volgend seizoen ook in het geelblauw'

25-07-2022 10:23

RKC Waalwijk heeft het contract van Vurnon Anita met één seizoen verlengd. De oud-Ajacied speelde sinds 2020 voor de Waalwijkse club en was sinds 1 juli clubloos, maar gaat weer aan de slag in het geelblauw. 

Dat meldt RKC via de officiële kanalen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij dat de verdedigende middenvelder langer door wil met RKC. "De afgelopen twee seizoenen is Vurnon met zijn ervaring en leiderschap een meerwaarde voor ons elftal geweest. We zijn dan ook blij dat hij ook dit seizoen opnieuw uitkomt voor RKC Waalwijk", stelt Van Mosselveld op de clubwebsite

Anita gaat daarmee aan zijn derde seizoen beginnen in Waalwijk. In de afgelopen twee seizoenen speelde de middenvelder 63 duels. Anita doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en brak in 2008 door tot het eerste elftal. In 2012 vertrok de Curaçaoër naar Newcastle United. Na vijf jaar bij de Magpies vertrok Anita naar Leeds United, waar hij verhuurd werd aan Willem II. Na een avontuur bij CSKA Sofia keerde Anita nogmaals terug op de Nederlandse velden.