Nieuws

Matchwinner Mwene blessurevrij: 'Ken de fysio's nu wel iets te goed'

Matchwinner Mwene blessurevrij: 'Ken de fysio's nu wel iets te goed'

24-07-2022 08:17

Philipp Mwene stond sinds februari aan de kant met een knieblessure, maar de rechtsback kon zaterdag eindelijk zijn rentree maken tegen Real Betis. De Oostenrijks-Keniaanse voetballer was direct belangrijk voor PSV en scoorde de winnende treffer tegen de Spanjaarden. Mwene is naar eigen zeggen blij weer te spelen, maar heeft nog een lange weg te gaan om volledig wedstrijdfit te raken. 

Dat zegt Mwene in gesprek met het Eindhovens Dagblad na het gewonnen oefenduel. Mwene raakte geblesseerd tegen Maccabi Tel-Aviv en inmiddels is het vijf maanden later. "Ik heb heel veel uren in de fitnesszaal gewerkt en met fysiotherapeuten aan de slag gegaan. Het was een moeilijke tijd, ook omdat ik steeds niet wist hoe lang dit zou duren. Maar ik ben terug en dat voelt heel goed", stelt Mwene. 

Mwene wil echter niet te vroeg juichen. "Ik weet dat ik nog steeds moet verbeteren wat betreft mijn fitheid. Ik ben nog niet op honderd procent. Vandaag was een heel belangrijke stap en het zal niet meteen makkelijk worden, maar niettemin ben ik terug. Ik ben blij om weer beschikbaar te zijn en als de trainer me nodig heeft ben ik er."

PSV staat op het punt belangrijke wedstrijden af te werken. Op 30 juli wacht Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en op 2 augustus wacht het sterke AS Monaco in de voorronde van de Champions League. "Ik wil iedereen bedanken in de medische staf. Allemaal. Ik ken ze wel erg goed nu, iets te goed naar mijn zin. We gaan ons nu op de Johan Cruijff Schaal focussen en op de Champions League. Als je Europees voetbal wilt spelen, moet je om de drie dagen kunnen presteren", besluit Mwene.