Nieuws

Miedema loopt leeg na uitschakeling Oranje: 'Mijn hele toernooi was gewoon kut'

Miedema loopt leeg na uitschakeling Oranje: 'Mijn hele toernooi was gewoon kut'

24 juli - 07:54
0

Vivianne Miedema werd zaterdagavond met de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK Vrouwen. In de kwartfinale was Frankrijk veel te sterk en ook de wereldspits van Oranje kon het verschil niet maken. Miedema is teleurgesteld in haar eigen prestaties op het landentoernooi. 

Dat zegt Miedema na afloop van het duel in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ja, ik ben gewoon leeg. Ik wil naar huis", geeft de spits toe. Miedema herstelde net op tijd van een coronabesmetting, maar het mocht niet baten tegen het veel sterkere Frankrijk, dat terecht de halve finale van het EK bereikt. 

"Weet je, mijn hele toernooi was gewoon kut. Ik kan er ook niet omheen, ik kan het niet anders zeggen", stelt de spits. Tegen Zweden wist de spits niet te scoren en de wedstrijden tegen Portugal en Zwitserland werden gemist door de coronabesmetting. "Ik heb me gewoon echt heel slecht gevoeld. Anders was ik natuurlijk ten eerste zeker niet gaan testen én had ik eerder terug kunnen zijn. Ik heb natuurlijk gewoon negen  dagen op mijn kamer gezeten."

Frankrijk was sterker, zag ook Miedema. Uiteindelijk bracht een strafschop uitkomst voor Les Bleus. "Frankrijk is gewoon een heel goede ploeg. Jammer dat je uiteindelijk net te kort komt. Ik weet niet hoe Steef (Van der Gragt, red.) en Daphne (Van Domselaar, red.) de bal eruit hebben gehaald... Daphne heeft geweldig gekeept. Ja, dan hoop je dat je een momentje krijgt en dat krijgen we net niet helemaal", besluit Miedema. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie