Nieuws

Fernandes ziet parallel bij United: 'Al eerder met Ajax-trainer samengewerkt'

Fernandes ziet parallel bij United: 'Al eerder met Ajax-trainer samengewerkt'

22-07-2022 11:29

Bruno Fernandes bewaart warme herinneringen aan de samenwerking met Marcel Keizer en ziet parallellen met de werkwijze van Erik ten Hag. De Manchester United-middenvelder heeft nu al geconstateerd dat zijn nieuwe manager een duidelijke visie heeft.

Bij Sporting Portugal werkte Fernandes samen met Keizer. Het avontuur van de voormalig Ajax-trainer bij de Portugese topclub duurde van november 2018 tot september 2019. De international onthult in gesprek met Sky Sports dat Ten Hag persoonlijk aan hem vroeg of hij zich kon vinden in de speelwijze. "Ik zei tegen hem: ik had bij Sporting ook een trainer (Keizer, red.) die afkomstig was van Ajax. De manier van denken was hetzelfde en ik had toen mijn beste seizoen", zegt de spelmaker tegen het medium.

De woorden van Fernandes worden onderstreept door zijn statistieken. In het seizoen 2018/19 kwam de rechtspoot in vijftig officiële wedstrijden tot 27 doelpunten en 22 assits. "Voor mij was het simpel: de regels volgen en doen wat hij van mij verlangd", blikt hij terug. "Vervolgens komt mijn spel van nature tot stand. Het belangrijkste voor mij is dat het team succesvol is, omdat voetbal een teamsport is."

De samenwerking bevalt tot dusver. Onder Ten Hag wisten The Mancuninans tot dusver alle oefenduels winnend af te sluiten. Achtereenvolgens Liverpool (4-0), Melbourne Victory (1-4) en Crystal Palace (3-1) werden allemaal verslagen. "Ik denk dat hij een duidelijke visie heeft wat hij wil met deze club. Ik denk dat we succesvol kunnen zijn met hem."