Nieuws

Bayern-voorzitter over De Ligt: 'Zeer belangrijke bouwsteen voor de toekomst'

Bayern-voorzitter over De Ligt: 'Zeer belangrijke bouwsteen voor de toekomst'

20-07-2022 23:31

Bayern München is erg blij met de komst van Matthijs de Ligt. De Oranje-international werd woensdagavond gepresenteerd bij Der Rekordmeister en ontving lovende woorden van de beleidsbepalers.

Oliver Kahn vindt het niet erg dat hij 67 miljoen euro heeft neer moeten tellen voor Matthijs de Ligt. "We hebben bij Bayern altijd de hoogste normen", vertelde de Bayern-directeur tijdens de presentatie. "Over vorig seizoen waren we maar gedeeltelijk tevreden. Het is altijd belangrijk, vooral wanneer je de leiding hebt, om aan te voelen wanneer de tijd rijp is om het team nieuw leven in te blazen. Na het analyseren van het afgelopen seizoen vonden we dat het nu tijd was om een of twee uitroeptekens te plaatsen."

Met De Ligt in de gelederen streeft Bayern naar het hoogst haalbare, zowel op nationaal als internationaal niveau. "We willen bij de vier beste teams van Europa horen. De teams in Engeland en bijvoorbeeld Barcelona staan ook niet stil", aldus Kahn. Ook voorzitter Herbert Hainer is erg te spreken over de komst van de ex-Ajacied. "Hij is een absolute droomspeler voor ons. Hij stond bovenaan onze lijst. Hij is een zeer belangrijke bouwsteen voor de toekomst en zal een grote rol gaan spelen in het team."