Breaking news

'Barça wint touwtrekgevecht: Bayern zegt 'ja' en neemt afscheid van Lewandowski'

'Barça wint touwtrekgevecht: Bayern zegt 'ja' en neemt afscheid van Lewandowski'

16-07-2022 07:17

De prominente namen uit de transferwereld weten het zeker: Robert Lewandowski vertrekt dit weekend nog naar FC Barcelona. Bayern München gaat eindelijk overstag en laat de Poolse superspits naar Catalonië vertrekken. Daardoor wint Barça een maandenlange strijd om de handtekening van de speler.

Transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio melden dat Bayern en Barcelona eindelijk een akkoord hebben gesloten voor de overstap van Lewandowski. De Pool wilde na acht jaar in de Bundesliga graag een nieuw avontuur gaan, maar Der Rekordmeister wees hem op zijn contract en weigerde hem vroegtijdig te laten vertrekken. Wat volgde was een mediacircus tussen de spits en Bayern. Lewandowski meldde zich voor het nieuwe seizoen alweer in Zuid-Duitsland, maar mag zich dus gaan opmaken voor een avontuur in Catalonië. 

De spits zal een driejarig contract gaan tekenen en wordt de vierde zomeraanwinst van Barcelona. Voor Frenkie de Jong, die in verband wordt gebracht met Manchester United, maar zelf Barça niet wil verlaten, wordt het een lastig verhaal. De clubleiding wil graag van de Nederlander af vanwege zijn exorbitante salaris om het salarishuis te korten. Naar verluidt moet De Jong nog ruim achttien miljoen euro ontvangen van de Blaugranas en verdient de middenvelder de komende jaren bij elkaar opgeteld ruim tachtig miljoen euro. 

Lewandowski speelde in het vorige decennium de sterren van de hemel bij Borussia Dortmund en verdiende in 2014 een overstap naar Bayern. De afgelopen acht jaar werd de Pool acht keer landskampioen, werd hij vijf keer topscorer en mocht hij in 2020 de Champions League-beker omhooghouden. De spits kan rekenen op een waanzinnig moyenne: in 375 wedstrijden scoorde hij 344 keer.